Pages

14 April 2013

Μπρουσκέτες με ντομάτα

Ε, ας έχουμε και ένα κοσμικό ορεκτικό στη λίστα μας. Αυτό εδώ είναι μονδέρνο, το τρώνε στα καλά ιταλικά εστιατόρια, και είναι τόσο απλό μεζεδάκι, που κρίμα να το πληρώνετε μια περιουσία. Εγώ τόχω εδώ σε ελεύθερη παραλλαγή, με βάση τις γεύσεις που συνηθίζουμε στην Ελλάδα. Γενικά, μπρουσκέτα είναι το φρυγανισμένο ψωμί με πράματα επάνω. Σαν ισπανικό τάπας ξερωγώ, αλλά ιταλικό. Η απλούστερη μορφή του είναι η ντοματοσαλάτα. Ιδού το οπτικό:

Τρώγεται μόνο ζεστό. Άμα κρυώσει και κάτσει, νοτίζει το ψωμί και γίνεται νιανια.



Υλικά για δυο άτομα:

  • Δυο φέτες ελαφρώς μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί. Μπαμπάτσικες οι φέτες, όχι λεπτές σαν τσιγαρόχαρτο.
  • 1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη (η διαφορά από την ξερή είναι εντυπωσιακή)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
  • λίγο αλάτι (to taste)
  • λίγο ξύδι
  • Προαιρετικά υλικά: λίγο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο και λίγο τριμμένη φέτα

Εκτέλεση:

Προφανώς και ψήνετε στο γκριλ ή στην φρυγανιέρα το ψωμί, αφού πρώτα έχετε ανακατέψει τα υλικά της ντοματοσαλάτας σε ένα μπωλ. Αφού ψήσετε το ψωμί, αδειάζετε κουταλιές της σαλάτας πάνω στο ψωμί, να πάει και το ζουμάκι να ποτίσει. Άμα θέλετε, στολίζετε με λίγο φρέσκια ρίγανη. Άμα δεν θέλετε, δεν στολίζετε.



No comments:

Post a Comment