Pages

18 July 2012

Τα πιο αφράτα και νόστιμα μπιφτέκια.

Τα μπιφτέκια αυτά μένουν ζουμέρα και αφράτα. Κατέληξα σε αυτή τη συνταγή μετά από πολλές αναζητήσεις. Βγαίνουν σωστά κάθε φορά και το κυριότερο, ψήνονται στο φούρνο. Μπορείτε να διπλασιάσετε τη δόση και να τα φυλάξετε ζυμωμένα στην κατάψυξη για τη δύσκολη μέρα.

Υλικά για 4 μερίδες:
  • 1/2 κιλό κιμάς (αναλογία 70 μοσχαρίσιο-30 χοιρινό)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 αβγό large
  • 1/2 ποτήρι του νερού γάλα
  • 1/4 ποτήρι του νερού κρασί αρετσίνωτο (λευκό ή κόκκινο, δεν έχει σημασία)
  • 1/2 ποτήρι του νερού φρυγανιά τριμμένη
  • 1/4 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Μπαχαρικά: αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια βαθιά λεκάνη καλά, και ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη να τραβήξει στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Πλάθουμε μπιφτέκια στο μέγεθος πιατάκι-για-καφέ, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά (ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλουμε). Θέλουν γύρισμα περίπου 10 λεπτά πριν τελειώσετε το ψήσιμο.

Ιδέα:

  • Κόψτε και βάλτε πάνω στα μπιφτεκάκια ροδέλες ντομάτας πριν τα ψήσετε.
  • Πηγαίνουν πάρα πολύ ωραία με ζεστή πατατοσαλάτα γερμανικού τύπου.


No comments:

Post a Comment