Pages

18 July 2012

Κοτοσαλάτα

Γρήγορη και νόστιμη, ιδανικό ελαφρύ γεύμα για το καλοκαίρι.



Υλικά (2-3 άτομα):

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη σαλάτα ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κονσέρβα μικρή καλαμπόκι γλυκό προβρασμένο
  • 100 γρ. κίτρινο μαλακό τυρί κομμένο σε κυβάκια (τύπου gouda)
  • Μια χούφτα ψιλοκομμένος άνηθος
  • Μπαχαρικά: αλάτι, πιπέρι, κάρυ (Μάντρας χρησιμοποιώ)

Για τη σως:
  • 1 γιαούρτι (χρησιμοποιώ στραγγιστό 2%)
  • 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • λίγο ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:


Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σως σε ένα δοχείο με καπάκι ώσπου να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το  δοχείο στο ψυγείο και αφήνουμε να τραβήξει.
Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, και ψήνουμε ώσπου να στραγγίξουν τα ζουμιά του κρέατος. Κατόπιν, προσθέτουμε το κρεμμύδι, και αφήνουμε να ροδίσουν όλα. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τα 3 μπαχαρικά (ποσότητα όσο μας αρέσει, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος σε αυτά τα πράγματα). Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει.
Σε μια βαθιά γαβάθα, τοποθετούμε τα λαχανικά, τον άνηθο, το κοτόπουλο, το καλαμπόκι σουρωμένο. και ανακατεύουμε καλά, να μοιραστούν τα υλικά όμορφα.
Τέλος, πριν να σερβίρουμε, προσθέτουμε τη σως και ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού. Συνοδεύουμε με ψωμάκι φρέσκο.

No comments:

Post a Comment