Pages

19 July 2012

Tea Sandwiches: Ham and cheese

Συνέχεια στον κρύο μπουφέ με σάντουιτς ζαμπόν-τυρί.



Υλικά (για περίπου 20 κομμάτια):


  • 10 φέτες ψωμί του τοστ πολύσπορο, χωρίς κόρα
  • 300 γρ. ζαμπόν τύπου φουαντρέ
  • 5 φέτες εκλεκτό Emmental
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος μαλακωμένο
  • Μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα (όση θέλετε), αλάτι και πιπέρι. Αλείφετε το ψωμί (όλες τις φέτες) με το μείγμα αυτό. Αραδιάζετε όλο το ζαμπόν και όλο το τυρί στις 5 φέτες, σκεπάζετε με τις άλλες 5 και κόβετε με κοφτερό μαχαίρι σε 4 κομμάτια χιαστί. Απλώνετε όμορφα τα σάντουιτς σε μια πιατέλα και σερβίρετε.

Ιδέα
Μπορείτε να ντύσετε με ένα όμορφο ύφασμα (καρό ίσως τύπου πικ νικ) ένα ορθογώνιο καλάθι και να βάλετε εκεί τα σάντουιτς στη σειρά σαν στρατιωτάκια. Και αυτό είναι πολύ ωραίο για μπουφέ. Έτσι θα τα έχετε και όλα συγκεντρωμένα για το ψυγείο ώσπου να τα σερβίρετε.

No comments:

Post a Comment