Pages

19 November 2012

Τεμπελοπιτσάκια

Δεν είναι ακριβώς πιτσάκια, δεν είναι ακριβώς ψωμάκια, είναι ζυμαράκια μιας στάσης με ότι περισσεύει, και είναι εκπληκτικά για να τα πάρετε στη δουλειά, ή στο σχολείο, ή για το βράδυ στο σπίτι. Γίνονται πανεύκολα.
Ορίστε η φωτογραφία, χωρίς step by step, που θα ήταν και υπερβολή.



Υλικά:

1 κούπα αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν
Λίγη ρίγανη
Ένα πλοπ κέτσαπ
3/4 κούπα γάλα φρέσκο
1 αβγό
1 κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά
1 κούπα αλλαντικό ψιλοκομμένο της αρεσκείας σας
Λίγη κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη ή λίγες ψιλοκομμένες ελιές


Εκτέλεση:

Η συνταγή αυτή θέλει τεράστια μαεστρία για να γίνει. Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αδειάζετε κουταλιές από το μείγμα σε φόρμα από μάφινς. (Συνήθως βρέχω λαδόκολλα κομμένη σε κομμάτια και καλύπτω τις τρύπες από τα μάφιν, ώστε να μην δυσκολευτώ μετά ούτε καν στο πλύσιμο του ταψιού).
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 με αντιστάσεις, ή στους 180 με αγέρα. Ώσπου να μοιάζουν ψημένα. Αυτά.

Tip: Μπορείτε στο βασικό αλευρομείγμα να βάλετε ότι υλικά τραβάει η ψυχή σας, ή περισσεύουν στο ψυγείο. Λίγες λιαστές ντομάτες, ή λίγη τριμμένη φέτα, ή πιπεριές πολύχρωμες, ότι θα κάνατε και στην πίτσα σας.

No comments:

Post a Comment