Pages

19 November 2012

Μανιταροπιτάκια

Τέλεια τούτα τα πιτάκια για μπουφέ, για σνακ, ή για το γραφείο. Νόστιμα, βαριούτσικα βέβαια λόγω της κρέμας και της σφολιάτας, αλλά πεντανόστιμα.
Ορίστε τα πειστήρια, χωρίς step by step όμως γιατί βιαζόμουν:



Υλικά:

1 πακέτο σφολιατάκια
4 μέτρια μανιτάρια ψιλοκομμένα ή ένα μικρό κονσερβάκι έτοιμα
λίγο άνηθο και λίγο μαιντανό ψιλοκομμένα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1/4 κούπα τριμμένα τυριά κίτρινα, ότι μείγμα σας ευχαριστεί
1 μέτριο αβγό
3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (ή γάλα)
αλάτι, πιπέρι
προαιρετικά, ένα αβγό ή λίγη κρέμα γάλακτος για την επάλειψη, και λίγο σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζετε το κρεμμυδάκι και τα μανιτάρια ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αβγό, την κρέμα και τα τυριά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε καλά.
Γεμίζετε τα σφολιατάκια (καλό είναι να έχουν αποψυχθεί ώστε να διπλώνονται) και τα κλείνετε με τα δάχτυλα. Αν θέλετε μπορείτε να τα αλείψετε με λίγο αβγό για να γυαλίζουν. Ή, με λίγη κρέμα γάλακτος.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω, ή στους 180 βαθμούς με αέρα, αν ψήνετε και κάτι ακόμα.

No comments:

Post a Comment