Pages

09 November 2012

Μπισκότα σοκολάτας

Δεν έχω πολλά να σας πω γι'αυτά τα μπισκότα πέρα από το ότι έχουν πλούσια γεύση σοκολάτας. Πέρσι, τα αρωμάτισα και με ξύσμα πορτοκαλιού και μου θύμισαν Σεράνο. Ο συνδυασμός είναι αρκετά έντονος, και όχι για όλο τον κόσμο. Εύκολα μπορείτε να το παραλείψετε.
Σημαντικό: Η συνταγή αυτή θέλει το ζυμάρι να μείνει ένα βράδυ στο ψυγείο να τραβήξει, οπότε κανονίστε το χρόνο σας ανάλογα.
Εμφανισιακά είναι σαν ραγισμένο χώμα. Να: 



Υλικά: (1 λαμαρίνα, η δόση διπλασιάζεται εύκολα)
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • 230 γραμμάρια κουβερτούρα (όχι γάλακτος)
  • 100 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 αβγά (κατά προτίμηση βιολογικά που σπανίως μυρίζουν)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια υγρή ή 1 κάψουλα
  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουτάλι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτάλι της σούπας μπέικιν
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε μπεν μαρί (σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ακουμπάμε μπωλ, ώστε να μην ακουμπάει το νερό) λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Αφήνουμε στην άκρη όταν ενωθούν τα δύο υλικά καλά, να κρυώσει.
Στο μίξερ, χτυπάμε τα αβγά με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν τα αβγά. Προσθέτουμε την βανίλια και το πορτοκάλι αν το χρησιμοποιήσουμε και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας/βουτύρου και ανακατεύουμε.
Σε μια λαδόκολλα, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν. Σιγά σιγά το αδειάζουμε στο μίξερ και ξαναχτυπάμε.
Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη καλά καλά και την αφήνουμε στο ψυγείο όλη νύχτα, να τραβήξει και να ξεκουραστεί.
Την επομένη, πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και τα στριφογυρίζουμε όπως είναι ωμά στην άχνη. Ο ιδανικός τρόπος να το κάνετε αυτό είναι να βάλετε την άχνη σε ένα μπολ, να ρίχνετε 2-2 τα μπαλάκια μέσα, και με το χέρι σαν χούφτα να κάνετε κυλινδρικές κινήσεις ώσπου να καλυφτούν καλά.
Τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ή επιφάνεια σιλικόνης και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω για 8-10 λεπτά. Στην άκρη τους θα κρατάνε ενώ στο κέντρο θα είναι μαλακά όταν τα βγάλετε. Θα σφίξουν όσο θα κάθονται. Φυλάξτε τα καλά κλεισμένα σε κουτιά. Κρατάνε φρέσκα 2-3 μέρες, αλλά μπορείτε να τα φάτε και μια βδομάδα μετά.

No comments:

Post a Comment